miercuri, 10 octombrie 2018

     Pentru ca am observat ca foarte multi oameni nu sunt informati cu niste preturi orientative legate de realizarea bransamentelor electrice pana la contor, am decis sa va expun in acest articol cateva detalii legate de acest subiect.      Atentie! Preturile mentionate se refera la instalatia de racordare si nu cea de interior (de la reteaua electrica de interes public pana la contor).
     Preturile au fost calculate luat in considerare o lungime a bransamentului de 30m si o putere simultan absorbita de pana in 11kVA pentru bransamentele monofazate si pana in 20kVA pentru bransamentele trifazate (operatorul de distributie, de cele mai multe ori, nu va putea sa va alimenteze cu puteri mai mari de 15kW din retelele aeriene si va va schimba punctul de racord printr-o solutie subterana fie ea cutie de distributie/ cutie de sectionare, ajungand pana la tabloul de joasa al postului de transformare care alimenteaza respectiva zona).
  Bransament electric:
      -subteran monofazat: ~2000lei
      -subteran trifazat ~2800 lei
      -aerian monofazat~1400 lei
      -aerian trifazat~2000 lei
     Daca aveti de plantat si un stalp nou veti adauga traversare aeriana(ex: 30m) de la stalpul de racord pana la stalpul nou proiectat plus bransamnetul din clemele stalpului nou proiectat pana la contor. Pret orientativ: 1400 lei ( la care se adauga valoarile de mai sus in functie de caz)
Nota: Pretul o sa varieze la bransamentul subteran si in functie de starea si materialul terenului (daca se impune sapatura si refacere trotuar, carosabil, pavele, unele primarii impun foraj dirijat(care este foarte scump - in jur de 1500 de lei pentru 6-7m) si nicidecum spargere).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu